Валентин Ахчийски е финалист на първото Американо-европейско шоу

Известният самоковски певец Валентин Ахчийски е финалист на първото американо-европейско шоу. „Макар и не на първо място, за мен е важно, че сме във финалната десетка заедно с моя колега и приятел Деян Добревски от съседна Северна Македония”, писа до „Приятел” Ахчийски.
Познатият още от дете като отличен изпълнител наш съгражданин се е представил с две песни – “Душа имам голяма” от македонския му албум и “Таксиметър” на известния сръбски певец Саша Матич.
Валентин е бил поздравен лично от председателя на журито Деян Чиркович-Чира от “Гранд Продакшън”.
Водещият на шоуто Фикрет Ходжич пък веднага след изпълнението на Ахчийски е анонсирал, че той е първият сигурен финалист в Ню Йорк. И това наистина е станало.
Нашият представител е получил много поздрави от колеги и публика за перфектното изпълнение на сръбската песен. Дошли са вече и първите покани за участия в Словения, Сърбия, Швейцария /Любляна, Белград, Цюрих/.
Валентин ще вземе участие и в един от най-авторитетните фестивали на Стария континент – „Сингър стейдж” /„Сцената на певеца”/, на 9 и 10 ноември, в градския театър на Валета – столицата на Малта.
На популярния самоковец му предстои участие и в новогодишната програма на две телевизии в Босна и Херцеговина.
За финала на шоуто, което ще бъде на 28 декември, пък Валентин Ахчийски подготвя две песни: – Dance me to the end of love /”Танцувай с мен до края на любовта”/ на големия Леонард Коен и “Моя страна, моя България” на Емил Димитров.
На нас като самоковска публика ни остава да стискаме палци за успешно представяне зад океана на именития ни певец.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*