Новини, Спорт, Футбол

Вандали потрошиха стадиона, изкъртиха над 200 седалки

Изпочупени са и скамейките, поломени са 20 метра от оградната мрежа зад сектор “В”

Неизвестни са изпотрошили в нощта на 13 срещу 14 юли трибуните на ст. “Искър”. Изкъртени са 94 огнеупорни седалки с облегалки в сектор “В” на стадиона /откъм Туристическата градина/.
Подобни безчинства е имало и в предишните нощи. Сега липсват вече общо над 200 седалки в най-големия сектор на стадиона. Най-брутално са изкъртени и полиетиленовите платна от резервните скамейки, а за капак е поломена и към 20 метра от оградната мрежа от източната страната на стадиона.
“Потресен съм от този вандалски акт. Не мога да проумея за какво е нужно да се съсипва базата, та нали на нея играят футболистите, пък и всички деца в града. Дано да се вземат мерки, че проблемът е много сериозен”, възмутен бе старши треньорът на “Рилски спортист” Николай Вуков при вида на изпочупеното съоръжение.
В понеделник сутринта, на 14 юли, първа щетите е забелязала управителката на стадиона Ани Христова. Тя веднага се обадила на зам.-кмета Васил Сайменов, за да го запознае със ситуацията. С негово съдействие са повикани полицаи и служители на охранителната фирма 3S COT, която отговаря за охраната на административната сграда. На място е извършен оглед, констатирани са щетите и е изготвен протокол.
“Служителите на реда и колегите им от охранителната фирма реагираха много бързо и набелязаха мерки срещу посегателствата в района на стадиона. За предотвратяване на подобни случки ще бъдат монтирани дигитални камери, които ще следят всяко движение по стадиона 24 часа в денонощието. Полицейски патрули пък системно ще извършват проверки в района”, сподели Христова и допълни, че кметът Владимир Георгиев също е бил потресен от вандалските прояви и е оказал необходимото съдействие.
“Вместо да инвестираме в терени и екипи за децата, сега ще трябва да възстановяваме изкъртените седалки. Едно столче например струва 25,20 лв., което означава, че щетите надхвърлят 5000 лв. Това на какво прилича”, недоумяваше А. Христова.
По ирония на съдбата само преди дни Общината, чиято собственост е кокетният иначе стадион, реши да отпусне средства за направата на поливна система и за изграждането на помпена станция на спортното съоръжение.

Leave a Reply