Васил Попов отново национал, ще играе за родината на турнир в Букурещ

Един от най-талантливите баскетболисти в школата на „Рилски спортист” – Васил Попов, отново попадна в полезрението на националения селекционер на България за момчета до 15 г. Христо Ценов за предстоящия четиристранен международен турнир в Букурещ /28-30 април/.
Васко бе повикан за лагера на националите в столичната зала „Триадица”, започнал на 24 април, а в четвъртък „трикольорите” заминават за румънската столица. В северната ни съседка България ще мери сили с отборите на други три балкански страни – домакините от Румъния, Македония и Косово. Това е втора проява за квартета – припомняме, че съставите вече играха един срещу друг в Скопие, където „лъвчетата” отстъпиха единствено на връстниците си от Македония с минимална разлика.
Надпреварата е част от проекта на Международната баскетболна федерация за развитие на потенциални играчи и млади треньори. Компания на Попов ще правят петима състезатели на ЦСКА, двама от „Левски” и по един от столичните „Славия”, „БУБА баскетбол” и „Академик 17”, от „Черно море” и сръбския гранд „Цървена звезда”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*