Васил Софин издаде „Глътка въздух“ като апотеоз на родните планини

Много интересни пътеписи за планината предлага на своите читатели Васил Софин в най-новата си книга, току-що появила се на бял свят. В „Глътка въздух“ можете заедно с автора да се изкачите на Мальовица и на Мусала през зимата, да обиколите Шатър, Дено и Иречек, да стигнете дори до Белмекен.
Но Софин не се задоволява само с Рила, колкото и прекрасна да е тя. Запознава ни и с чудния пирински Бъндеришки чукар, а „прескача“ и до Черното море с тайнственото тракийско скално селище Бегликташ и митичния нос Агалина…
Авторът описва достоверно и в същото време с преклонение планинската красота и необятната морска шир, срещите си със забележителности и с хора, също излезли да „глътнат въздух“ сред тази неземна природа, с която толкова щедро сме надарени и която като че ли все още не можем напълно да оценим и опазим.
„Когато мисълта витае/ свободна сред мечтите,/ човешкото сърце не трае -/ с любов докосва планините“, възкликва Софин и в свое стихотворение, с което завършва тази десета негова юбилейна книга.
„Глътка въздух“ е илюстрирана с впечатляващи цветни фотографии – дело на самия автор. Корицата пък е сътворена от Ваня Попйорданова. Графичното оформление е на Надка Вардарова, а редактор е Тодор Попов.
Васил Софин е автор и на сборниците „Истории от вчера и днес“, „Страници без граници“ и „Стъпки във времето и простраството“, на стихосбирките „Докосване“ и „Моето сърце“, на „Ситнежи“, „Усмихнати сълзи“, „Щипнати раздумки“, както и на пътеписа „Докосване до Италия“.
Наскоро авторът празнува и своята юбилейна 60-годишнина. Той работи в сферата на социалния туризъм в Боровец. Семеен е, с омъжена дъщеря, син и внучка.
Новата книга можете да намерите в издателство „Приятел“, на втория етаж в старата сграда на Общинския съвет от 9 до 13 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*