Васил Софин издаде „Докосване до Италия“

Осмата книга на Васил Софин – „Докосване до Италия“, видя бял свят буквално преди броени дни. Познатият вече самоковски автор описва своето пътешествие до Апенините в компанията на съпругата си и на екскурзионна група през миналогодишната есен.
Става въпрос за световните исторически забележителности на Венеция и Флоренция, на Рим и Ватикана. Заедно с представянето на невероятни музеи, катедрали, площади, паметници, авторът пресъздава и преживяванията на хората от групата, случайните им срещи с италианци, та и с българи, различни, включително и комични ситуации.
Както писателят сам признава, тази страна остава в сърцето и душата му. „Създателят е направил Италия по модел на Микеланджело“, цитира Софин мисъл на Марк Твен. Такива са впечатленията и на останалите участници в тази запомняща се екскурзия.
Пътьом пък читателят ще се запознае и с интересната хърватска столица – Загреб.
Софин е автор и на стихотворенията в книгата, както и на част от фотосите. Останалите прекрасни цветни снимки са дело на друга участничка в пътешествието – Ваня Попйорданова, която се е погрижила и за корицата.
Оформителската работа е свършила Надка Вардарова, а редактирането – Тодор Попов.
Васил Софин е автор и на сборниците „Истории от вчера и днес“ и „Страници без граници“, на хумористичните книжки „Ситнежи“, „Усмихнати сълзи“ и „Щипнати раздумки“, на стихосбирката „Докосване“, както и на разказите за интересни пътешествия „Стъпки във времето и пространството“.
Новата му книга пък завършва с с искрено възклицание: „Не сбогом, а довиждане, Италия!“

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*