Новини, Читателски, Шарен свят

Васко Василев ще свири в спортната зала, но как при тази акустика?

Гордеем се с новата спортна зала „Арена Самоков”. Често градът ни е домакин на различни състезания там и отзивите за залата са чудесни.
За разлика от това обаче отзивите за концертите са коренно различни. Хората са недоволни. Залата няма подходяща акустика.
Разочарование бе за всички, когато миналата година не можахме да изживеем там удоволствието от изпълненията не на друг, а на самата Лили Иванова. Акустиката в залата ни попречи да почувстваме красотата на песните на любимата на няколко поколения певица.
Наскоро научихме, че през ноември в същата зала се предвижда и концерт на цигуларя-виртуоз Васко Василев. Ако до тогава обаче не се направи нещо за подобряване на акустиката в залата, по-добре да не обиждаме изпълнителя и да не наказваме публиката. Защото сега хората си дадат парите за билети, а после са принудени да не стоят до края или пък да останат, но да се мъчат, след като не могат да чуват добре изпълненията.
В краен случай, след като концертът на Васко Василев е договорен, ако не се подобри акустиката в спортната зала, по-добре да се използва в случая например големият салон на читалище-паметник „Отец Паисий”.

Д. Георгиева

Leave a Reply