Васко е първото бебе за годината

Първото бебе в общината през 2012 г. проплака чак на 3 януари в 7 ч. сутринта. За сметка на това пък се оказа цял бабанко – 4150 г при дължина 52 см. Майката Емилия с гордост заяви, че си е дошло хем с името, хем ще носи името на дядо си – ще се нарича Васил Богомилов Илиев. Това е чаканият син – двете момичета на 26-годишната Емилия са на 7 години и на година и два месеца. За да се появи Васко на белия свят са помогнали д-р Каримов и акушерката Катя Турлакова.
Завършекът на годината е ознаменувало пак момченце, проплакало на 31 декември в 22.40 ч. Майка му е Ваня Руменова, на 18 години. Детенцето е 327-ото бебе, родени през миналата година.
Д-р Пламен Спасов със съжаление поясни, че в сравнение с 2010 г. родените бебета през изминалата година са с 13 по-малко. През годината чрез секцио са родили 42 жени. Всичко в отделението върви нормално и успешно засега, споделиха лекари. Имало е за късмет и няколко двойки близнаци. Най-младата майка през миналата година била 15-годишна, а най-голямата – на 42 години.
Да поздрави по традиция първото бебе на годината в родилното отделение на 3 януари дойде лично кметът Владимир Георгиев, който връчи на щастливата родилка голям бял букет, почетен вимпел и парична сума.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*