Велосипедист и минувач загинаха, жена пострада на пешеходна пътека

Загинали колоездач и пешеходец и контузена жена на „зебра” сътвориха истинска черна хроника на дните в средата на януари.
Първият фатален инцидент станал сутринта на 16 януари на изхода на града ни за София. Служителите на реда установили, че товарен автомобил „Скания“ е блъснал 69-годишен велосипедист, движещ се вдясно по пътното платно. Впоследствие мъжът починал в болнично заведение. Водачът на автомобила е тестван с дрегер, отчел отрицателен резултат.
Само два дни по-късно – малко преди 19 ч. на 18 януари, тежка злополука станала и на ул. „Цар Борис III”, в района на Туристическата градина. Според данните от полицията на пешеходна пътека пред едно от заведенията в парка микробус „Мерцедес Вито” е ударил преминаващ 40-годишен мъж, жител на Бургас. Той бил транспортиран в „Спешна помощ” в града ни, където по-късно починал. Апаратурата показала, че водачът на микробуса не е употребил алкохол. Самият водач е бил задържан за 24 часа.
Около 7.30 ч. на 16 януари в Районното управление на полицията в Самоков постъпил сигнал за инцидент на пешеходна пътека на ул. „Македония“. Полицейските служители установили, че лек автомобил „Пежо“ е блъснал преминаваща по „зебрата” местна жителка. Жената е настанена в болница без опасност за живота. Водачът е тестван с дрегер, който показал, че не е употребил алкохол.
И по трите случая са образувани досъдебни производства.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*