Кухня, Новини

„Велчева завера” отвори врати с гърмежи, заря и… уют

Новият ресторант „Велчева завера” започна работа със стилен коктейл и запомнящо се тържество вечерта на самия Ден на християнското семейство и християнската младеж 21 ноември.
Заведението се намира в началото на бившата главна улица – „Цар Борис ІІІ”, в средната от известните три Хаджисотирови къщи, където до неотдавна работеше друг ресторант /„Ретро”/.
Новите стопани – Сотир Велчев и семейството му, са превърнали старата постройка в наистина уютно място не само за обяд или вечеря, но и за почивка и раздумка. Всичко – от външния облик на сградата и двора до тъканите черги, съдовете и най-малката солница – е издържано в един стил, от който лъха нещо много българско, родно, позабравено през последните години и десетилетия.
Десетки гости, сред които ръководители на общината, бизнесмени, уважавани съграждани, запалиха свещички и се солидаризираха с благословията на свещ. Георги Николов. Вдигнати бяха много наздравици за сполука в работата и повече посетители на обновеното заведение. От сърце благодариха за подаръците и благопожеланията любезните домакини, които лично порещаха и изпращаха всеки свой гост.
По някое време на двора се изявиха с пушки и пищови и предизвикаха нескрит интерес пременените в народни носии участници в клуба на любителите на историческо оръжие „Чакър войвода”. Красиви фойерверки направиха атмосферата още по-празнична и гостите дълго време не бързаха да си тръгнат.

Leave a Reply