Култура, Новини, Статии, коментари

„Веселушко” с повик за приятелство и доброта

Театър

Театър ”Веселушко” очарова зрителите в Младежкия дом със страхотната игра на учениците от ПГ „Константин Фотинов” Ивана Христова, Вероника Георгиева, Нели Веселинова, Радослав Раковски и Николай Войнов.
Героите защитиха напълно името на театъра, като не спираха да разсмиват публиката. Спектакълът бе и един повик, един своеобразен призив за приятелство и справедливост в живота.
Двама от младите актьори поясняваха какво се случва, а останалите трима влязоха в ролите на котка, мишка и балерина. Въпреки че през по-голямата част от представлението играха само тримата, зрителите и за миг не бяха оставени да скучаят.
Най-отговорна и трудна бе ролята на мишката. Противно на някои очаквания тя бе най-добре изиграна. На сцената се редуваха говор, смях, движения, танци, кълба, песни, изпълнявани от крехката девойка с неизменна усмивка. Единственият път, когато тя се разплака, пак бе съпроводен с неудържим смях от публиката.
Пролича и опита на режисьорката Весела Колешанова, която с много труд и амбиция е измъкнала наяве заложбите на тези млади хора, развивайки ги в театрални качества, съобразени с тяхната възраст.
Изключително свежа и позитивна постановка, носеща полъх на младост и жизнерадост, оставяща поуки и надежди за повече човещина в забързаното ни всекидневие.

Яна Василева

Leave a Reply