Атлетика, Новини, Спорт

Веси Алинска над всички в шосейния пробег “Варна”

Веселина Алинска /№ 1037/

Веселина Алинска /”Рилски атлет”/ завоюва поредното си златно отличие. Дарованието стори това по време на традиционния шосеен пробег “Варна”, организатори на който бяха Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/, община Варна и местният СКЛА “Черно море Атлетик”.
Алинска участва в бягането на 3000 м при девойките старша възраст и успя да пресече финала с време 10:37.76 мин. Веси изпревари конкурентките си с отлична тактика и разчетено бягане.
Това е втора титла за талантливата самоковка за последните 10-ина дни. В края на септември Веселина спечели златен медал при жените до 20 г. на състезанието по планинско бягане “Витоша – моята планина” в столицата. Преди месец пък националката окупира върха в традиционния високопланински пробег от центъра на София /НДК/ до Черни връх.
В надпреварата в морската столица на старт застанаха 200 атлети от 24 клуба от цялата страна, а по мнението на участниците и техните треньори пробегът е преминал при отлична организация от страна на домакините.
Призьорите във всички възрастови групи бяха наградени от президента на БФЛА Добромир Карамаринов и от председателя на “Черно море Атлетик” и изпълнителен директор на ОСК “Черно море” Бончо Бонев.

Leave a Reply