Веско Стоянов с втора самостоятелна изложба

Втора самостоятелна изложба на младия художник Веселин Стоянов бе подредена и открита на 15 март в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”.
Във фоайето на библиотеката се бяха събрали съучениците на Веско от 10-б клас на СОУ „Отец Паисий”. Младият творец обаче не можа да се качи на третия етаж по обясними причини, за да добие представа как са подредени експонатите и как те просто греят в петте витрини. Момчето е в инвалидна количка и бе принудено да чака на първия етаж в сградата. Там слязоха и учениците и учителите от училището, а и гражданите – ценители на изкуството, уважили младия творец.
Художникът Иван Шуманов, ръководител на школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” при читалище „Младост”, връчи на Веско ламиниран цветен плакат за изложбата, за да му напомня за събитието, и пожела на по-младия си колега много творчески успехи. Учителят от СОУ „Отец Паисий” Христо Христов също поздрави Веско за изключително интересното и талантливо творчество, но и призова присъстващите да подкрепят твореца.
Директорката Лиляна Минкова изрази гордостта и признанието на училищния колектив, че Веско Стоянов е негов член. Тя добави, че даровитият младеж е не само художник, но и добър математик. „Художникът си е художник, талантът си е талант”, възкликна преподавателката по изобразително изкуство Лалка Чавдарова.
В самата изложба могат да се видят наистина оригинални творби – нарисувани цветя, екзотични и горски животни, природни картини върху керемида, дърво и картон, както и върху предмети от бита – чаши, бутилки, купички.
Организатори на изложбата са Общинската библиотека, СОУ „Отец Паисий” и читалище „Младост”.
Изявата е и базар и има благотворителна цел – събраните средства ще се използват за лечението на младия творец. Първите покупки са вече факт. Изложбата ще продължи до края на март.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*