Веско Цинзов и бегачите на “Рилски скиор” обраха медалите на държавното

Снимка: Симеон Огнянов

Общо 9 медала – по четири златни и сребърни и един бронзов, завоюваха самоковските състезатели по ски бягане от републиканския шампионат, състоял се на 22 и 23 март в Банско.
Най-голям принос за успешното представяне на “Рилски скиор” имат юношите на клуба до 18-годишна възраст, където Симеон Огнянов и Божидар Димитров се наредиха съответно първи и втори в спринта, а впоследствие спечелиха и отборния старт. Максим Велчев и Петър Марков се класираха шести и осми в индивидуалното направление, но пък стигнаха до среброто в отборната надпревара.
Христина Митева грабна среброто при девойките до 18 г., а съотборничката й Мария Видинова остана седма.
Александър Огнянов и Марио Матиканов завършиха на четвърто и шесто място при юношите до 16 г., а при дамите в същата възраст Илияна Цветкова и Ивана Гирова заета съответно седма и осма позиция. Чаровните самоковки все пак се озоваха на почетната стълбичка, тъй като финвишираха трети в отборното състезание.
В женското направление местата от 7-о до 9-о заеха Бетина Благоева, Петя Стойчева и Елена Дойнова, като последните две стигнаха и до среброто при тимовете.
Веселин Цинзов пък бе безапелационен както в индивидуалното направление, така и при дуетите, където триумфира заедно със своя съотборник в тима на “Александър логистик” Йордан Чучуганов.
Общо 71 бегачи от 10 клуба изпробваха възможностите си в Банско.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*