Веско Цинзов подобри национален рекорд – 14-и е в Полша

Веселин Цинзов

Самоковският ски бегач Веселин Цинзов постигна рекордно класиране в кариерата си по време на масовия старт на 15 км класически стил от състезанията за Световната купа в Полша. Националът, който е сигурен участник в Олимпиадата в Сочи, зае призовото 14-о място, пресичайки финалната линия за 36:19.1 мин. 27-годишният ас възхити специалисти и публика, като остана само на 40.1 сек. от първото място и на 37.8 сек. от бронза.
За Цинзов сегашното класиране е най-добрият му в старт в надпревара за Световната купа. За последно български ски бегач бе влизал в топ 15 на старт за Световната купа преди повече от 20 години.
Фантастичните изяви на Веско „подпалиха“ страницата му в социалната мрежа – приятели и познати го затрупаха с честитки и пожелания. Най-оптимистично настроените пък му пожелаха подобно представяне и на Игрите в Сочи след по-малко от месец.
Победител в полския зимен център Шкларска Пореба стана руснакът Максим Вилегжанин, изминал дистанцията за 35:39.0 мин. Втори завърши сънародникът му Евгени Белов, а трети остана Алексей Полторанин от Казахстан.
В генералното класиране за Световната купа след 19 от общо 28 състезания води Мартин Сундби /Норвегия/ с 1001 точки. Следват Крис Йесперсен /Норвегия/ със 739 т. и Александър Легков /Русия/ с 526 точки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*