Зимни спортове, Новини, Спорт

Ветераните – № 1 на държавните финали в Пампорово

Снимка: www.pik.bg

Ски

Самоковските скиори-ветерани постигнаха нов връх. Нашите представители спечелиха първо място в отборното класиране на републиканското първенство по ски, състояло се в курорта Пампорово в Родопите. Лидерската позиция на състава бе формирана от двете първи места на жените /в алпийските дисциплини и в ски бягането/ и двете втори места на мъжете в същите надпревари.
Купи ознаменуваха всички тези постижения.
№ 1 сред алпийците в отделните категории бяха Любомир Попов и Асен Бързанов. Михо Попангелов зае втора позиция, а трето място заслужи Георги Спасов.
В ски бягането над всички бяха Тодор Машов и Милен Георгиев. Втори на почетната стълбичка се качиха водачът на делегацията Детелин Фунтаров и Иван Калпачки, а място на подиума с трети времена намериха още Георги Брашненков и Георги Чупетловски.
При жените доминацията на “Р. спортист” в алпийското направление бе пълна. Върха в отделните категории окупираха Въла Коцева, Маргарита Коцова, Зорница Гущерова и Пепа Вълчева. Втори позиции заеха Мария Иванова и Пепа Георгиева, а бронз заслужиха Христина Марикина и Надежда Димитрова.
В ски бягането над всички бяха Коцева, Коцова, Гущерова и Лиляна Кръстева. Сребро заслужиха Виолета Стоянова и Галя Димитрова, а с бронзово отличие се окичи Виолета Гамалова.
На 10 април кметът Владимир Георгиев прие и поздрави призьорите-ветерани. Изтъкнато бе, че те продължават по традиция да печелят първите места в републиката и сега – години и десетилетия след като са приключили състезателната си дейност. Предложено бе да се организира и среща на сегашните млади самоковски скиори с ветераните. Обсъдени бяха и проблеми на самоковския ски спорт и на Боровец.
„Общината може да разчита на нас по всяко време на денонощието!”, изрази мнението на колегите си ветеранът-олимпиец Ресми Ресмиев.
В срещата участваха и зам.-кметът Васил Сайменов, общински съветници, инж. Благовест Гамалов и др.

Leave a Reply