Вечер на музиката и красотата

Казват, че Бъдни вечер е семеен празник. И с концерта си на 19 декември в Ритуалната зала, посветен на Коледа и Нова година, семейство Чаушеви за пореден път доказа това. И тримата – майката Величка, бащата Вели и дъщеричката Диана, зарадваха почитателите си с прекрасни изпълнения. В репертоара им бяха включени любими мелодии, сред които произведения на Брамс, Гершуин, Моцарт, „Испанска копаница”, някои от песните в първия им диск. Освен с песни, Величка и Диана се изявиха и с изпълнения на пиано и цигулка /Диана учи в клас по цигулка в Музикалното училище в София/. Вели пък свири на три инструмента – тамбура, китара, пиано.
Вокалната група „Медени звънчета” от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” с ръководител Даниела Георгиева /майка на Величка/ зарадва присъстващите с коледни песни. Програмата завърши с „Бъдни вечер” и „Тиха нощ”.
На концерта, преминал под егидата на кмета Владимир Георгиев, присъства и народният представител Радослав Стойчев.
Вели Чаушев благодари на г-н Георгиев за моралната и материалната подкрепа при издаването на първия диск на музикалното семейство и за самата организация на концерта.
Обявено бе, че концертът е благотворителен и събраните суми ще се дарят на семейството на вдовицата Цветанка Фъркова – майка на две деца на 9 и 1 година.
На изпълнителите бяха поднесени цветя, а на малката Диана – и коледни подаръци.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*