Атлетика, Новини, Спорт

Вивиан Кръстева и Димчо Мицов – пети на Балканите

В Истанбул на 12 и 13 септември се състоя Балканският шампионат за юноши и девойки под 20 години. Сьстезателката на самоковския клуб “Рилски атлет“ Вивиан Кръстева се представи много добре в своята коронна дисциплина – скок на дължина, като се класира на призовото 5-о място. Още при втория си опит тя постигна резултат 5.70 м, подобрявайки с 1 см личния си рекорд на открито. В четвъртия си опит Вивиан отново скочи 5.70 м и така остана само на 9 см от бронзовия медал. В шампионата участваха състезатели от 12 държави, членки на Балканската атлетическа федерация.
Междувременно още едно 5-о място завоюва Димчо Мицов на Балканския шампионат на маратон /42,195 км/, състоял се на 13 септември в Кюстендил. Димчо постигна резултат от 2.37 ч.  В държавното първенство той се класира на 3-о място със същото време, а Явор Пиралков се нареди 16-и с време 4.07 ч.
Следващите състезания са на 3 октомври – държавното първенство по планинско бягане в Тетевен, и на 4 октомври, когато в нашия град ще се състои 21-ият национален лекоатлетически пробег за купа “Самоков“.

Костадин Чифлиджанов,
старши треньор в СК “Рилски атлет“
Уточнение: Любомира Лазарова от „Рилски атлет“ завърши 10-а на Европейските детски лекоатлетически игри в Бърно /Чехия/ с време 5.25 мин. на 1500 м.

Leave a Reply