Вивиан Кръстева стана републиканска вицешампионка на дълъг скок

На ст. „Васил Левски“ в София на 25 и 26 юли се състоя държавното първенство за юноши и девойки под 20 години /старша възраст/.
Отлично беше представянето на състезателката на клуб „Рилски атлет“ Вивиан Кръстева на дълъг скок. Още във втория си опит тя скочи 5,65 м и уверено зае втората позиция, а в последния си шести опит стигна до 5,69 м и остана само на 1 см от личния си рекорд. Така Вивиан завоюва сребърния медал.
Победителка стана безспорно най-добрата в тази дисциплина за годината състезателка на „Локомотив“ /Пловдив/ Пламена Миткова, която също при последния си опит подобри своето лично постижение с 5 см, като скочи 6,00 м.
Вивиан се представи добре и на 100 м препятствено бягане. Във финалното бягане тя се класира на призовото 6-о място с резултат 15.27 сек., като това беше дебют за нея в тази дисциплина.
Следващите състезания са на 1 август, когато на стадиона на НСА „В. Левски“ в столицата ще се проведат държавното първенство по четирибой за момичета и момчета под 14 години и международният турнир „Нови звезди“.

Костадин Чифлиджанов,
ст. треньор в СК „Рилски атлет“

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*