Вивиан Кръстева със сребро от републиканското по скок на дължина с личен рекорд от 5.48 метра

Снимка: Александър Стоянов, lap.bg

Вивиан Кръстева завоюва сребърен медал в скока на дължина на държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 г., състояло се на 26 и 27 май на националния стадион „Васил Левски” в София. В едно от най-оспорваните състезания през последните години състезателката на „Рилски атлет” трябваше на два пъти на подобрява върховото си постижение от 5.37 м, за да стъпи на почетната стълбичка. Вивиан скочи 5.42 м при петия си опит, а в последния скок достигна 5.48 м. Така тя завърши с еднакъв резултат с третата Десислава Йорданова от Враца, която обаче записа по-слаб втори опит. Първа със само 1 см по-дълъг скок стана друга врачанка – Ани Павлова. Постижението на четвъртата Александра Янева от Варна също бе сходно – 5.40 м.
Треньорът на Вивиан Костадин Чифлиджанов остана доволен от представянето на своята възпитаничка, която показа най-голямо постоянство в сектора.
По-младият с една възрастова група Александър Шаренкапов пък се класира на 27-о място в бягането на 800 метра с личен рекорд от 2:25.73 мин. Най-важната надпревара за него – държавното първенство за юноши до 16 г., ще се състои на 7 и 8 юли.
Самоковката Изабел Крамарска, която се състезава за столичния клуб „Спортико”, пък стигна до бронзовия медал в седмобоя. Тя триумфира с 5.14 м в скока на дължина, като се представи на ниво и в останалите дисциплини – бягане на 100 метра с препятствия, гладко бягане на 200 и 800 метра, тласкане на гюле, скок на височина и хвърляне на копие.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*