Вижте всички стипендианти на Община Самоков

Удостоените с общинска стипендия за учебната 2017-2018 г. студенти и ученици получиха официалните си удостоверения вчера, по време на честването на Празника на Самоков, от председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева и кмета Владимир Георгиев.

Общинска стипендия „Константин Фотинов” за успехи в областта на хуманитарните науки получават:
– Зорница Йорданова Вълчева, студентка в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „История”. Извършва изследователска работа на османо-турски документи в две специализантски програми. Участва в студентски конференции и исторически куиз на университета;
– Калина Димитрова Митрева, ученичка в ПГ „Константин Фотинов”, с отлични резултати на областната олимпиада по немски език и водещо участие в театралната група към училището „Театър? Фантастиш!”, класирала се в две поредни години на първо място на Националния театрален фестивал „Завесата се вдига за немския език”.

Общинска стипендия „Акад. Любомир Чакалов” за успехи в областта на природо-математическите науки заслужиха:
– Георги Христов Димитров, ученик в Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски”, с многобройни участия и отлично представяне в математически състезания и турнири, включително с два златни, един сребърен и два бронзови медала на международното състезание „Математика без граници”; носител на сребърен медал от международно състезание в Индия;
– Йоана Петрова Кичева, ученичка в Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски”, с многобройни участия и отлично представяне в математически състезания и турнири. Наградена в международния конкурс „Математика и проектиране” в Москва, Русия. Класирала се трета на националния кръг на олимпиадата по математика през 2017 г.
– Ана-Мария Бойко Лазарова, студентка в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Икономика и финанси”. Носител на сребърен медал – отборно и индивидуално, от Националната студентска олимпиада по математика през 2017 г.

Общинска стипендия „Наум Хаджимладенов” за успехи в областта на изкуствата получава:
– Иван Николаев Шуманов – студент в СУ „Св. Климент Охридски”. Художник с многобройни участия в изложби и пленери у нас и в чужбина. Класирал се първи в конкурс за комикс на БЧК, открил самостоятелна изложба в Градската художествена галерия „Проф. Васил Захариев” през 2017 г.

Общинска стипендия „Проф. Васил Стоин” за успехи в областта на музиката е заслужила:
– Мартина Крумова Дибекова, ученичка в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Занимава се с народно пеене. Представила се отлично на музикалните конкурси и фестивали „Дар от природата”, „Пиленце пее”, „Орфеева дарба”.

Общинска стипендия за успехи в областта на спорта получават:
– Антон Антонов Томов, ученик в СУ „Никола Велчев”, профил „Алпийски ски”. За ски сезон 2016-2017 г. извоювал 6 златни медала в състезания от календара на ФИС /Международната федерация по ски/. Носител на купа „Надежди”-2017 за момчета старша възраст. Състезател от „Б” – националния отбор по ски алпийски дисциплини;
– Георги Димов Раев, ученик в СУ „Никола Велчев”, профил „Борба”. Надежден млад състезател с първо място на държавния лично-отборен шампионат по класическа борба през 2017 г. в категория до 85 кг.

Общинска стипендия за талантлив подрастващ спортист в зимните спортове са заслужили:
– Мартина Николаева Иванова, ученичка в СУ „Никола Велчев”, профил „Алпийски ски”. За сезон 2016-2017 г. се състезавала в две възрастови групи и във всички алпийски дисциплини. Трета на държавното първенство за деца, с призови места в надпреварите за купи „Пиба”, „Пампорово”, „Капи”, „Пирин”, „Юлен”;
– Георги Георгиев Морунов, ученик в СУ „Никола Велчев”, профил „Алпийски ски”. Победител в слалома на държавното първенство за деца в Боровец през 2017 г. Заел призови места – от първо до трето, на състезанията за купи „Пиба”, „Капи”, „Пирин”, „Юлен”. Втори в ранглистата в своята възрастова група на Българската федерация по ски за сезон 2016-2017.

Награда получи и най-малкият самоковски победител в математическо състезание – Кристиян Владимиров Барански. Като ученик в първи клас на НУ „Станислав Доспевски” Кристиян завоюва сребърен медал в своята възрастова група на финала на международното състезание „Математика без граници” в Несебър сред участници от 17 държави. С решение на Общинския съвет той получи парична премия от 500 лв.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*