Култура, Новини

Вижте 11-те жени, наградени по случай 8 март

Виолета Трайкова е утвърдена бизнесдама, собственик на фирма, един от първите ръководители на счетоводни къщи в Самоков.
Дияна Борисова е треньор по спортна аеробика. Нейни възпитаници печелят медали от световни и международни състезания. Самата тя е балканска шампионка.
Елена Ковачка е секретар на читалище „Отец Паисий” в Доспей. По мнение на мнозина, за нея читалището е втори дом. По нейна инициатива е създадена и етнографска експозиция.
Женя Япракова е дългогодишна директорка на ОДЗ „Самоково”, активен участник в театралната самодейност, общественик в най-хубавия смисъл на тази дума.
Инж. Лиляна Близнакова е дългогодишен преподавател и помощник-директор на ПТГ „Никола Вапцаров”. Тя е живата история на техникума, на който е и възпитаничка. Целият й трудов стаж е преминал в това учебно заведение.
Ст. н. с. Мария Деянова е работила много години в Института за български език при БАН. Кандидат е на филологическите науки. Особено важни за нас, самоковци, са публикациите й за езика на Паисий в „История славянобългарска”, с което се доказва, че той произхожда от нашия край.
Проф. д-р Мария Кичева-Кирова е зам.-ректор на Колежа по туризъм и преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. Позната е на местната общественост и като бивш директор на детска градина в Самоков.
Марлена Станоева е дългогодишна библиотекарка в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. През последните години много успешно работи по проекта „Лято в библиотеката”. Активна общественичка.
Радка Москова е бизнесдама и многодетна майка. Позната е и като активен дарител на спорта, културата и образованието.
Радка Хаджилазова е известна с изключително активната си дейност в клуба на пансионера в кв. „Самоково”. Дейно работи и в Клуба на инвалидите.
Д-р Светла Николова е началник на Детското отделение в болницата, където работи вече три десетилетия. Има и допълнителни квалификации. Добър специалист, с авторитет сред колеги и граждани.

Leave a Reply