Вижте 11-те наградени самоковски дами по случай 8 март

Екатерина Чолакова. Майка е на три прекрасни деца – Янка на 12 години, Георги на 8 години и Анастасия – само на 1 година и 4 месеца. Въпреки непрекъснатите майчини грижи, умножени по три, тя активно участва и в семейния бизнес – картофопроизводство и производство на закуски и хлебни изделия. Съпричастна е на образованието на децата си и проявява активна гражданска позиция като председател на Обществения съвет от квотата на родителите в Спортно училище „Никола Велчев”.

Елена Сердарева. 17 години Елена е преподавател в Професионалната гимназия по туризъм. Нейните деца, както тя нарича учениците си, са едни от най-добре подготвените по готварство в страната. И това не са пресилени думи, защото много са наградите, получени от възпитаниците на Сердарева на различни специализирани форуми. А най-важното е, че и те си я възприемат като лична приятелка. Тези близки отношения обаче съвсем не означават повърхностна подготовка. Когато учителката каже какво трябва да се прави, учениците изпълняват точно. Самите ученици споделят, че в часовете на Сердарева се стремят да бъдат стриктни, защото знаят, че това, което научават от нея, ще им бъде полезно в работата и живота. Много са възпитаниците на г-жа Сердарева, които вече са се реализирали успешно и на практика прилагат наученото от нея.

Емилия Георгиева. Емилия е безпределно грижовна и всеотдайна майка. Цялото си време и сили тя посвещава на сина си Веселин Стоянов. От 2012 г. е и негов личен асистент. Под непрекъснатите й грижи Веско расте и се развива. Вече е в 11 клас. Занимава се вкъщи и усвоява успешно учебното съдържание. Той е и изключително талантливо дете. Рисува картини и изработва сувенири. От все сърце желаем талантът му да се развива и да се утвърди в средите на самоковските художници за радост и удовлетворение на неуморната си майка.

Зорница Матина. Дългогодишен общественик. Зорница е енергичен организатор на дейността на Пенсионерския клуб при Трети и Четвърти квартал. Тя постави началото на дълготрайна традиция за организирането и провеждането на различни чествания, срещи с интересни хора и екскурзии за разнообразяване на ежедневието на пенсионерите. Така те се чувстват полезни, а и участват в активен и ползотворен живот.

Илка Динева. 42 години работи в сферата на образованието. Числото наистина е внушително, а от 1984 г. е и директор на детска градина „Детелина”. Професионалният й път е изпълнен с емоции, защото децата винаги те зареждат с много енергия и топлина. Г-жа Динева винаги е била амбициозна и всеки ден доказва своя професионализъм. Подбрала си е и много добър екип. Носител е на много награди. Признание за нея е и фактът, че е избрана за член на Националната секция по предучилищно образование и е член на съюзната организация на директорите към Синдиката на българските учители в Самоков.

Д-р Ирен Чантарска. Д-р Чантарска завършва медицина в Медицинската академия в София през 1982 г. През 1995 г. придобива специалност „Вътрешни болести”. В нашата община работи от 17 януари 1983 г. От 2002 до 2009 г. е началник на Второ вътрешно отделение, а от 2009 до 2013 г. – началник на Кардиологично отделение. Д-р Чантарска е утвърден специалист, който се ползва с авторитет сред колегите си. Ирен Чантарска е не само отличен лекар, тя е и изключително добра и мила с пациентите си, които изцяло й се доверяват.

Ирина Георгиева. Облечена в бяла престилка, винаги усмихната и спокойна. Това е медицинската сестра Ирина Георгиева. Тя наистина действа на хората успокояващо. А това е изключително важно, защото Ирина е анестезиологична медицинска сестра в отделението по анестезиология и интензивно лечение в „МБАЛ-Самоков”. Преди и след операция болните виждат точно нея и с нея споделят страховете си. В дългогодишната си работа Ирина Георгиева се утвърди като отличен специалист, отнасящ се отговорно към задълженията си, ползващ се с доверието на колеги и пациенти.

Латинка Щъркелова. Дългогодишен ръководител на Младежкия дом в Самоков. Има полувисше образование, завършила е Института по култура в Благоевград. През 34-годишния си трудов стаж 29 години е работила в Младежкия дом в Самоков. Майка е на три деца – дъщеря и двама сина. Има и три внучета. Под нейно ръководство домът е подслонил 13 клуба, които развиват разнообразна дейност с деца и младежи.

Любослава Николова. Тя е на 30 години. Вече 2/3 от живота й са свързани със спорта. От спортно семейство е и това е повлияло на голямата й любов и отдаденост в тази сфера. Спортната й биография започва през 1996 г. като състезателка по лека атлетика. Днес Любослава е треньор към клуб „Рилски атлет”. Завършила е Националната спортна академия „Васил Левски” с две специалности – треньор и учител по физическо възпитание и спорт. Щастлива майка е на две прекрасни дечица – момче и момиче – близнаци, и грижите за тях съумява да съвместява с работата, която за нея е удоволствие. Обича и децата, които тренира, дава им всичко от себе си, за да постигнат добри резултати, а те й се отблагодаряват точно с тях – медали и челни класирания.

Надя Янакиева. Икономист с висше образование. В момента е административен директор на „Пайп Индустриал България” ООД в Самоков. Преди това, благодарение на професионалната си квалификация, е работила като главен счетоводител към почивната база на Министерския съвет в Боровец и като инспектор в Данъчна служба. Винаги е била и обществено ангажирана – инициирала е благотворителни прояви, касаещи подпомагането на спорта, културата, здравеопазването. Омъжена е, има две дъщери и е щастлива баба на две внучки.

Инженер Светла Костова. Светла е учител по математика в ПГ „Константин Фотинов”. Завършила е Техническия университет в София, а след това и математика в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През 1989 г. започва работа като учител по математика и информатика в гимназията. За 28 години като преподавател нейните ученици са получили много награди. През миналата година обучавания от г-жа Костова Георги Димитров спечели международно признание и стана една от трите математически звезди на България за неговата възрастова група. В момента Георги учи в софийската математическа гимназия. Светла споделя, че много се гордее с факта, че средното си образование е получила в гимназия „Константин Фотинов” – Самоков.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*