Новини, Шарен свят

Вики Шукейн със златна корона от моден фестивал в Москва

8-годишната самоковка Виктория Шукейн триумфира с най-високата награда на международния фестивал за таланти, мода и красота „Принц и принцеса на вселената”, състоял се навръх Нова година в Москва, съобщи за „Приятел” Георгина Георгиева.
Като супермодел Вики е спечелила Гран при на фестивала – LITTLE PRINCESS OF THE UNIVERSE – EURASIA 2016. Обаятелното момиченце е било удостоено със златен медал и златна корона за участието си в направление “Мода” на фестивала “Start up” и е заслужило и диплом, грамота и подаръци.
Виктория и другото отлично представило се българско момиче – Елизабет-Амитис Абдулджалил, са били придружени от свои близки и от представители на родната арт компания „Нови звезди“.
В рамките на фестивала е проведен и форум за таланти “Start Up”, като в журито са били включени известни личности от руския и международния шоубизнес. Всички участници във фестивала са се представили в няколко тура – с народни носии, с карнавални костюми и с официални тоалети, и всеки е показал и своя талант. Виктория е взела участие в направление „вокал“ с песен за детските мечти. Вики е дефилирала успешно и гордо е развявала българския трибагреник.
Пратениците на различните страни са имали и вечер на дружбата, на която са представили традициите на различните страни и народи. Българската делегация е изненадала приятно присъстващите с типичните ястия за Бъдни вечер и Коледа /както е известно, Рождество Христово в Русия се чества на 7 януари/. Българчетата са поднесли на организаторите питка и са ги сурвакали за здраве. Всеки участник е получил и късметче. Най-голямата радост пък е била, когато в самия център на руската столица се извило голямо българско хоро.
Гостите на фестивала са посетили Червения площад и са разгледали празнично украсения градски универсален магазин. Във връзка със специалните мерки за сигурност, обхванали напоследък по разбираеми причини почти целия свят, пропускателният режим за всички места и събития е бил много строг. Но всичко това, както и студът, не са попречили на празничното настроение.
Москва винаги е правела впечатление със своята красота, особено по Нова година и Коледа. Сега обаче, по общо мнение, като че ли са били надминати всички рекорди в това отношение. Обстановката в огромния град е била наистина феерична с безбройните богато украсени елхи, светещи гирлянди, греещи скулптури и други фигури, както и с чудесните новогодишни базари.
Групата ни е посетила и спектакъл в Кремълския дворец. С невероятни спомени са останали всички и от изпълненията в Московския цирк.

Leave a Reply