Баскетбол, Новини, Спорт

Викнаха Моника-Лъки Радойкова и Росица Мирчева в националния за девойки

„Рилски спортист” излъчи две национални състезателки при девойките. Това са Моника-Лъки Радойкова и Росица Мирчева, които бяха основна част от селекцията на треньора Борислав Трифонов, завършила на второ място в „А” група и на четвърто на държавното първенство и за Купата на БФБ през миналия сезон.
Самоковското дуо ще си партнира в националния отбор с 6 баскетболистки на „Славия”, по 2 от „Черно море” и „Балкан” и по една от „Асеновец”, „Миньор”, „Монтана”, „Витербо”, „Мерчеде Алгеро” и „Мелия Аликанте”. Наставничката Таня Гатева събра на 20 юни на двуседмичен лагер в Перущица група от 18 момичета, като част от подготовката на тима за европейското първенство в Дъблин, Ирландия, през август. „Лъвиците” ще изиграят в планинското градче и две контроли на 1 и 2 юли срещу Румъния. През юли националките ще се преместят за 20 дни във Вършец. В този период са предвидени по две контроли срещу Македония и Украйна в Монтана. В края на юли пък България ще се включи в тристранен турнир с Македония и Израел в Скопие.
Съперници на нашите момичета в група „А” на Евро 2017 ще бъдат съставите на Португалия, Полша, Финландия, Люксембург и Естония.

Leave a Reply