Други, Новини, Спорт

Виктория Гончева се завърна на победния път в Ботевград и оглави Българските колоездачни серии

Колоездачката Виктория Гончева спечели четвъртия кръг от Българските серии по спускане, състоял се на 19 август във вилната зона над Ботевград. Самоковката изпревари в драматично състезание основната си конкурентка през сезона Изабела Янкова /„Райдърс Юнайтед”/ с 43 стотни от секундата. Вики, която се състезава за отбора на „Гравити”, направи два идентични ръна с почти еднакво време – 2:16.59 и 2:16.54 мин., като показа завидно постоянство в представянето си. Бронзът остана за Пламена Иванова от „Байк Монополи”, а с четвърто време финишира Станимира Карадочева от „Уайлдберис”.
Надпреварата премина при надмощието на клуб „Гравити”, тъй като освен нашето момиче със златото при юношите до 18 г. и при мъжете се окичиха съотборниците й Румен Белезирев и Росен Ковачев.
Благодарение на победата си в Ботевград Гончева се изравни на върха в генералното класиране с Янкова, като и двете колоездачки имат актив от 360 точки вследствие на по двете си първи и втори места. Това означава, че крайният победител в родните серии ще бъде определен в последния старт за сезона, който ще се състои в средата на октомври по трасето на Витоша.

Делян Василев

Leave a Reply