Други, Новини, Спорт

Виктория Гончева с бронзов медал в Румъния

Самоковката Виктория Гончева се класира трета и спечели бронзов медал от международно състезание по планинско колоездене в дисциплината спускане, състояло се миналата седмица в румънския курорт Бускат в планината Апусени. Нашето момиче завърши на първо място в квалификациите, но допусна някои неточности на финала.
„Надпреварата бе интересна и доста по-различна от другите стартове през сезона – нямаше технични участъци, а предимно скокове, каквито не обичам. Въпреки всичко се справях отлично на трасето, но ме беше страх да отпусна спирачките и на всеки скок се борех със себе си и най-вече с чувството за самосъхранение, защото нямаше скок, който да е под 10 метра”, коментира Вики. Тя допълни, че конкуренцията в колоезденето в Румъния е значително по-голяма и че смята да се състезава по-често на север от Дунав, за да развие потенциала си.
Същевременно Гончева се оплака от организацията на състезанието. „Нямаше стартови списъци, времеизмерването беше под всякаква критика, на лифта нямаше безопасни куки, на които да закачиш колелото – налагаше се 10 минути да го държиш на ръце”, констатира спортистката.
Следващото изпитание за Виктория в Румъния ще бъде след две седмици, когато самоковката се надява да подобри постижението си и да завърши като първенец.

Leave a Reply