Виктория Гончева триумфира на Витоша и спечели Българските даунхил серии

Снимка: Виктор Троянов

Колоездачката Виктория Гончева спечели шестото издание на състезанието в дисциплината спускане Home Mountain Bike Cup, състояло се на трасето над Драгалевци на 14 октомври.
Вики изпревари по склоновете на Витоша основната си конкурентка Изабела Янкова от Петрич с 10 секунди и се окичи със златния медал. Самоковката заяви след старта, че трасето е било подходящо за колоездачите и за разлика от други години, когато е било твърде кално, сега пистата е била по-суха и прашна.
С победата си на Витоша самоковката изтръгна в последния пети старт и титлата от Българските даунхил серии, в които до момента двете с Янкова имаха по две победи. Това е втори пореден триумф в родните серии за Гончева, която обаче срещна сериозни изпитания през годината, свързани най-вече с контузии.
„По средата на сезона бях срината психически и физически, но отборът ми помогна да преодолея страховете и болките си и заедно преминахме през това предизвикателство. Благодарение на тях се събрах и продължих напред”, анализира Гончева. Нейният тим – „Гравити”, имаше троен повод за радост в неделя, тъй като титлите при мъжете и юношите до 18 г. грабнаха съотборниците на нашето момиче Росен Ковачев и Румен Белезирев.
Предстои в края на седмицата в Ореокастро, Гърция, Виктория Гончева да участва в последното си състезание за годината.
В момента тя е ученичка в 12 клас на ПГ „Константин Фотинов”, а догодина се е ориентирала да кандидатства кинезитерапия и физиотерапия.

Делян Василев

Снимка: http://www.mtb-bg.com

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*