Новини, Шарен свят

Виктория Шукейн бе избрана за „Принцеса на Самоков”

Християна Стефанова получи наградата на „Приятел”

Седемгодишната Виктория Шукейн бе избрана за „Супер гран при” на проведения на 20 май в Младежкия дом конкурс „Принц и принцеса на Самоков 2015”. Високата 132 см грация шашна журито с ослепителна червена рокля, а в кръга на талантите изпя безупречно детска песничка.
Друга 7-годишна красавица – Християна Стефанова, пък бе удостоена с наградата на в. „Приятел”. Хриси, пременена в бяла рокля, рецитира „Аз съм българче” и с това спечели сърцата на деца и родители в залата, както и на представителя на вестника ни, който бе част от журито. Християна бе удостоена и с още една награда – „Гран При”.
Общо 22 деца на възраст от 4 до 13 години обляха сцената с неподправен чар, красота и ентусиазъм, като не пропуснаха да покажат и своя талант чрез изпълнение на песни, танцувайки или като рецитираха стихове. Награди „Гран при” и съответните корони и играчки заслужиха Яна Назлиева /6 г./, Мариана Божилова /4 г./, Виктория Маркова /4 г./, Антония Джоргова /8 г./, Доника Баракова /9 г./, Хр. Стефанова /7 г./ и Белослава Маджарова /10 г./.
Белослава спечели и наградата на детското жури, съставено от самоковката София Стоянова и софиянката Десислава Крумова – бивши миски от конкурса. Само след десетина дни София Стоянова ще представя Самоков и България на международен конкурс в Грузия. Наградата на публиката след гласуване във фейсбук страницата на организаторите пък спечели 4-годишната чаровница Радост Петрова.
Още куп награди зарадваха малчуганите – за чар, фотогеничност, усмивка, модел, талант, елегантност, съвършенство. Най-добре иизявилите се получиха покани да представят града ни на националния финал „Принц и принцеса на България”, който ще се състои от 4 до 7 юни в черноморския комплекс „Елените”. Подарък получи и единственият „принц”, който се включи в надпреварата, макар и извън конкурса – Александър Божилов.
Чаровните момичета бяха оценявани от жури в състав: директорът на арт-компания „Нови звезди” /организатор на конкурса/ Георгина Георгиева, директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова и журналистът Делян Василев.
„Днес децата донесоха красотата в залата. Ние се стараем да ги учим на самочувствие, професионализъм и доброта. Не оценяваме единствено красотата, а и присъствието им на сцената, емоцията им. Най-важното е обаче, че в навечерието на 24 май всички деца ще се приберат вкъщи усмихнати и щастливи”, обобщи Г. Георгиева.
Вълнуващ финал на шоуто сложи общото изпълнение на песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България”.

Leave a Reply