Новини, Шарен свят

Виктория Шукейн дефилира на световния подиум в Москва

Седемгодишната самоковка Виктория Шукейн представи достойно България на Световната седмица на висшата мода, организирана в Москва от 21 до 25 октомври. Русокосата, светлоока и умна възпитаничка на арт компания “Нови звезди” направи силно впечатление.
За първи път български деца бяха модели на MERCEDES BENZ FASHION WEEK 2015 RUSSIA – едно от най-авторитетните модни събития в световен мащаб. Ревютата се състояха в центъра на руската столица, в най-елитната изложбена зала – Манежа. Руски и чуждестранни модни марки представиха своите колекции за сезон пролет-лято 2016, а участието им бе отразено от над 1500 акредитирани журналисти от цял свят.
След предварителен кастинг у нас и одобрение от Русия 8 български деца заслужиха правото да дефилират на световния подиум. Освен Вики в Москва се изявиха още пет момичета и две момчета на възраст от 6 до 13 години от София, Пазарджик, Кюстендил и Ловеч.
Моделите са били подготвени в школата за красота и етикет на „Нови звезди“, като са им били изработени и индивидуални тоалети.
Младата самоковка и останалите родни представители са участвали в ревюто на Junona Fashion House на 25 октомври. Преди това минали през няколкочасова репетиция, а ползвали услугите и на специалисти – коафьори, гримьори, стилисти.
По мнението на присъстващи след това Вики и нейните нови приятели са дефилирали като истински професионалисти. Това показали и аплодисментите на препълнената с над 1000 зрители и стотици журналисти и фотографи зала. На сайта на Mercedes Benz Fashion Week всичко това пък се е излъчвало и на живо.
Моделите представили по няколко тоалета. В ревюто участвали и млади звезди от Русия, Беларус и Унгария, както и големи имена от руския шоу бизнес.
За последното си излизане всички момиченца са били облечени с еднакви официални рокли и са завършили дефилето си с идеята за обединяване на народите от цял свят. Предстои в руското луксозно детско списание TOP KIDS да бъдат публикувани моменти от дефилето на българските модели.
На организирания след ревюто коктейл децата са получили специални дипломи за отличното си представяне. Българчетата пък подарили родни сувенири на своите нови приятели от други страни.
За награда момичетата и момчетата били заведени в обновения централен магазин „Детский мир”. Нашите деца разгледали и забележителностите на Москва, посетили известния цирк на Юрий Никулин и Дома на модата на Слава Зайцев – най-известния руски моделиер, където преминали специално обучение – мастерклас и получили сертификати.
„Докато чакахме на летището в Шереметиево, нашите осем дечица запяха „Моя страна, моя България“. После, когато самолетът докосна пистата на родна земя, без никой да ги подсеща, отново запяха от сърце същата песен. Заразени от техния ентусиазъм, запяха и родителите, а останалите пътници бяха възхитени от гледката. От пилотската кабина реагираха бързо и пуснаха тази прекрасна песен на високоговорител. Гордеем се с нашите деца”, обобщиха от „Нови звезди”.
В Москва Вики, чиято майка е починала неотдавна, е била придружавана от баба си. През лятото лъчезарното момиче се превърна в „Принцеса на България” на Третия национален детски фестивал в черноморския курорт „Елените”. Виктория се занимава с пеене, танци и рисуване в читалище „Младост”.
Преди две години на световния московски моден подиум пък дефилира и друга млада самоковка – София Стоянова.

Leave a Reply