Новини, Шарен свят

ВиК ремонти и асфалтиране предстоят в селата

Строителството и ремонтите в 24-те села от общината през тази година ще бъдат свързани главно с ремонти на местните водопроводи и канализация, както и с асфалтиране на улици. В този смисъл ръководството на общината се е съобразило с предложенията на кметствата на самите села.
От администрацията в Самоков казаха, че в най-скоро време ще бъде обявена нова обществена поръчка за асфалтиране – за основен и тeкущ ремонт на улици в града и селата. През м. г. за тази цел са били изразходвани 2,7 млн. лв., които иначе са били предвидени за период от година и половина. Според общинари новата процедура също ще бъде за период от година и половина и на стойност вероятно над 2 млн. лв.
От Общината уточниха още, че предстои проектиране на ВиК съоръжения в района на Искровете. В случая става въпрос за села, които се намират над града, по течението на Искъра, и там освен съвременни водопроводи и канализации е необходимо да се изгради и пречиствателна станция или пък чрез колектори отпадните води да се довеждат до станцията в Самоков.
Кметът на общината Владимир Георгиев увери междувременно, че в случая няма да се избира най-евтиният вариант, а най-подходящият.

Leave a Reply