История, Новини, Образование

Випуск`56 празнува 60-годишен юбилей

„Скъпи съученици от випуск 1956 на ПГ „Константин Фотинов”, заповядайте на среща на 24 май от 12 ч. в двора на гимназията, за да отбележим 60-годишния юбилей. Да си спомним за най-хубавите години, за вълненията, за приятелствата и първите любовни трепети… А след това да се почерпим в ресторант „Тропикана”.
Тази покана на Инициативният комитет обещаваше интересни срещи, мили спомени и много, много усмивки. За събралата се внушителна група абитуриенти, които след 60 години отново се почувстваха млади, главна заслуга имаше инициативният комитет, от чието име Райна Бакрачева, поела ролята на тамада, приветства всички и благодари на Димитър Михайлов и Христо Бусински за активността им при подготовката на срещата.
С едноминутно мълчание бе почетена паметта на съучениците, отишли си от този свят. Срещата продължи със задушевни разговори. Приятни изненади за всички бяха подаръците от Райна Бакрачева – десетата й юбилейна стихосбирка „Жажда за любов”, и от семейство Галеви от Бели Искър – снимка от срещата.
Дълго време звучаха поздрави и пожелания за нови срещи. Породи се идеята да се ползва опитът на съучениците от випуск`55 /празнуващи в същото заведение/, които на всеки 24 май отбелязват годишнината от дипломирането си.
Част от участниците в срещата посетиха накрая и трима отсъстващи болни свои съученици.
Инициативният комитет пък благодари сърдечно на персонала на ресторанта за приятната обстановка и добре приготвената храна.

Евгения Попова

Leave a Reply