Виртуален „Маратон на четенето”

Традиционната вече пролетна инициатива „Маратон на четенето” показва забележителна устойчивост. Извънредното положение и въведените противоепидемични мерки попречиха на събирането на любителите на четенето на едно място, но инициативните служители от Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” намериха начин да се справят, поне частично, с този проблем.
На фейсбук страницата на библиотеката можете да намерите клипове със записи на откъси от любими книги, четени от културни и спортни деятели, общественици, творци. В онлайн начинанието по покана на библиотеката участват зам.-кметът Люба Кленова, младата писателка и поетеса Яна Василева, певицата Габи Даганова, спортистката Ралица Кашинова и др. В самоковския „Маратон…” се включиха и писателката и психолог Мадлен Алгафари, известният боксьор Тервел Пулев и др.
„Четенето е дейност, която най-добре може да осмисли свободното време вкъщи”, възкликна гл. библиотекар Албена Ихтиманска, която сложи началото на 15-ото юбилейно издание на „Маратона…”.
Кампанията ще продължи до 23 април. Творческият подход показва, че и в условията на социална изолация може да се открие средство за ползотворно прекарване на времето, за духовна връзка и взаимно обогатяване.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*