ВИС „Лунни лъчи” и ВГ „Дилижанс” – победители в национален фестивал

Снимка: архив

Първо място във Втория национален фестивал за стара градска и шлагерна песен „Празник на любовта и виното” в Елин Пелин заеха вокално-инструменталният състав „Лунни лъчи” и вокална група „Дилижанс” към читалище-паметник „Отец Паисий”. Фестивалът се състоя на 16 февруари и в него участваха общо 30 групи и индивидуални изпълнители.
„Лунни лъчи” застана начело в категория „Съпровод на живо”, като се отличи с оригиналната оркестрация на песните и прекрасното изпълнение на солистите – Цветан Ангелов и Ирина Атанасова. За индивидуалното си изпълнение на „Замълчи” Ирина бе удостоена и със златен медал.
„Дилижанс” бе най-добрата група в категория „Съпровод – синбек”. Надя Миткова пък впечатли журито и взриви публиката с индивидуалното си изпълнение и така заслужи също златен медал.
„Самоковци взеха всички големи награди, но това стана съвсем, съвсем заслужено”, възкликна на церемонията по награждаването председателката на журито Бони Милчева.
Знаменателно е, че сегашният успех бе постигнат само броени дни след честването на 8 февруари на 160-годишния юбилей на читалище-паметник „Отец Паисий”.

Снимка: архив

 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*