ВИС „Лунни лъчи” и ВГ „Дилижанс” се представиха отлично в Пазарджик

Вокално-инструменталният състав „Лунни лъчи” и вокална група „Дилижанс” към читалище-паметник „Отец Паисий” бяха поканени за шеста поредна година и взеха участие в началото на юни във фестивала в Пазарджик за стари градски и забавни песни „Георги Шаранков”.
Фестивалът не е с конкурсен характер и се е превърнал с времето в истински празник на песента. Организаторите, след проучване, канят групи, които са се изявили успешно на национални форуми.
Самоковските състави се представиха във втория фестивален ден. Програмата откри група „Дилижанс”, превърнала се от трио – Ваня Делибашева, Надя Миткова и Димчо Тосков, във вокален квартет с участието на популярния самоковски естраден певец Валентин Ахчийски. Под ръководството на Д. Тосков групата изпълни песни на Тончо Русев и посвети цялата си програма на паметта на големия композитор.
„Лунни лъчи” с ръководител Цветан Ангелов се представи с половинчасова програма при закриването на фестивала. Живото оркестрово изпълнение възхити присъстващите в залата. Аранжиментите, подготвени специално за две мандолини – Георги Чапкънски и Стоян Пашов, китара – Георги Лазаров, и акордеон – Георги Машов, придадоха на песните интересно звучене и излъчване.
Като солисти се изявиха Ирина Атанасова и диригентът на състава Цветан Ангелов. Соловите и дуетните изпълнения на вокалистите сътвориха прекрасна симбиоза от музика и красота, публиката припяваше заедно с изпълнителите.
Буквално всяка изява на самоковските състави бе изпращана с бурни аплодисменти и възгласи „Браво ”.
Двете групи заслужиха грамота за отличното си представяне и бяха поканени на следващото издание на фестивала през 2019 г.
След края на концерта се състоя и традиционната приятелска среща между самоковските изпълнители и домакините от Пазарджик.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*