ВИС „Лунни лъчи” и ВГ „Дилижанс” с пет награди от фестивал в Созопол

Общо пет високи награди завоюваха вокално-инструменталният състав „Лунни лъчи” и вокалната група „Дилижанс” при читалище-паметник „Отец Паисий” от фестивала за стари градски песни „Красив роман е любовта” в Созопол.
Журито присъди първо място със стауетка и медал на „Лунни лъчи”. Първо място и златни медали заслужиха за соловите си изпълнения още Ирина Атанасова и Цветан Ангелов. Висока оценка бе дадена на музикалния съпровод и на оригиналния аранжимент при изявите на състава.
Дуетните изпълнения на Ваня Делибашева и Надя Миткова от „Дилижанс” пък придадоха особена свежест на фестивала. За тях и за соловото изпълнение на Надя Миткова журито присъди две втори награди.
Вокални групи и индивидуални изпълнители от цялата страна пресъздадоха на фестивала очарованието на старата градска песен, която според специалистите е истински бисер в културното ни наследство.
От ръководството на читалището благодариха на участниците в групите, че възраждат за нов живот чудесни песни и представят отлично Самоков на подобни авторитетни форуми.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*