Зимни спортове, Новини, Спорт

Владимир Зографски остана извън топ 30 в Клингентал

Владимир Зографски не успя да надгради точковия си актив в надпреварата за Световната купа след като остана с празни ръце от кръга в Клингентал, Германия /13-15 декември/.
Единственият българин в световния елит преодоля квалификацията на 140-метровата шанца със скок от 114 метра. В официалния старт 26-годишният самоковец направи по-добър опит в рамките на 120 м, но и това се оказа недостатъчно за място в топ 30 и участие във втория кръг на надпреварата. Така Влади остана на 44-а позиция с общ сбор от 99.5 точки.
Японецът Рьою Кобаяши спечели първата си титла през сезона със скокове от 136.5 и 134 м, като по този начин се завърна там, където завърши предходния сезон – на върха в генералното класиране. Втори в Германия, а и в общата подредба, стана австриецът Щефан Крафт. Мариус Линдвик от Норвегия затвори призовата тройка в Клингентал и така дебютира на почетната стълбичка в старт за Световната купа.
Отборната надпревара бе спечелена от Полша, чиито квартет изпревари съставите на Австрия и Япония.
Най-добрите ски скачачи в света ще продължат да се съревновават в Енгелберг, Швейцария, където между 20 и 22 декември ще се състоят два индивидуални старта.
В края на тази и началото на следващата година пък ще се проведат стартовете в рамките на „Четирите шанци” – най-престижният и популярен турнир в този екстремен зимен спорт.

Leave a Reply