Владимир Зографски остана 43-и в Осло

Норвежка доминация в поредния кръг от Световната купа по ски скокове, състоял се на 5 март в столицата Осло, зарадва местната публика.
Мариус Линдвик спечели състезанието със скокове от 129 и 131 метра, а трети завърши сънародникът му Роберт Йохансон. Между тях пък се вклини Маркус Айзенбихлер от Германия. Още трима представители на Норвегия намериха място в топ 10 – Даниел Андре Танде (4), Фредрик Вилумстад (9) и Йохан Андре Форфанг (10).
Владимир Зографски преодоля квалификацията за надпреварата, но впоследствие не се класира за втория кръг, в който участват най-добре представилите се 30 състезатели. 28-годишният самоковец постигна 119.5 метра в единствения си опит и с общ сбор от 110.4 точки зае 43-о място.
Японецът Рьою Кобаяши, който бе шести в Осло, запази лидерската си позиция в генералното класиране за Световната купа с актив от 1442 точки. Втори остава седмият в Осло Карл Гайгер от Германия с 1375 пункта, а призовата тройка затваря Халвор Егнер Гранеруд от Норвегия (1147 т.), който се провали в Осло и остана едва 24-и. Победителят Мариус Линдвик се възползва по най-добрия начин от слабото представяне на своя сънародник и се приближи пълтно зад него на четвърто място в генералното класиране с актив с 1057 т. Топ 5 в подреждането затваря Маркус Айзенбихлер с 846 пункта. Владимир Зографски заема 45-о място с 35 точки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*