Зимни спортове, Новини, Спорт

Владимир Зографски остана 44-и във втория старт във Вилинген

Вторият пореден старт в немския зимен център Вилинген се реши само от един състезателен опит от страна на участниците. Неблагоприятните метеорологични условия предизвикаха организаторите да отменят вторите скокове и да обявят класирането след първите за крайно. Така втора победа в рамките на два дни и общо осма за сезона и в кариерата си спечели норвежецът Халвор Гранеруд, който постигна изключителните 149 метра! Втори със 137 метра стана полякът Пьотър Жила, а трети със 143 метра, но с негативни корекции за стил и метеорологични условия, се нареди германецът Маркус Айзенбихлер.
Владимир Зографски пък не успя да влезе в зоната на точките и завърши на 44-о място със скок от 118 метра. Така 27-годишният самоковец не успя да надгради след доброто си представяне вчера, 29 януари, когато зае върховото си за сезона 25-о място.
С днешната си победа Халвор Гранеруд затвърди водачеството си в генералното класиране пред Маркус Айзенбихлер от Германия и Камил Стох от Полша. Влади Зографски пък остана на 59-ото място.

Leave a Reply