Владимир Зографски с рекорд за сезона

Владимир Зографски постигна най-добрия си резултат от началото на сезона в надпреварата за Световната купа, като завърши на 22-о място във втория старт в германския зимен център Титизее-Нойщад на 19 януари.
Самоковецът имаше късмет при първия си опит, когато със 132 метра дължина зае последното 30-о място, гарантиращо участие във втория кръг на надпреварата. Впоследствие Влади бе категоричен и с най-дългия скок в състезанието от 141.5 м се изкачи с 8 позиции до 22-ото място.
Това бе и най-доброто класиране за българина при третото му попадане в зоната на точките през сезона. Зографски вече има актив от 14 пункта и заема 46-о място в генералното подреждане за Световната купа.
Ден по-рано 26-годишният младоженец преодоля квалификацията и за първото състезание в Титизее-Нойщад, но остана 36-и в официлния старт.
Двукратен победител стана полякът Давид Кубацки, който заема четвърто място в генералното класиране. Челната тройка пък оформят Карл Гайгер от Германия, Щефан Крафт от Австрия и Рьою Кобаяши от Япония.
Друг любопитен феномен от скоковете в Германия е представянето на словенските скачачи. Общо петима представители на едва двумилионната страна влязоха в топ 30, като трима от тях бяха братята Петер, Цене и Домен Превц.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*