Зимни спортове, Новини, Спорт

Владимир Зографски: “Щастлив съм, благодаря на всички за подкрепата!”

Владимир Зографски бе изключително щастлив след паметната си победа на зимната универсиада. Това пролича и от ексклузивното му интервю:

– Влади, честито! Как се чувстваш след този голям успех?
– Благодаря, наистина съм доста развълнуван. Благодаря на всички българи, които ме подкрепяха и ми даваха сили до последно. Искам да отбележа, че шанцата тук, в Осърбле, облагодетелстваше физически силните скачачи, а аз нямам толкова изразена физика. Конкурентите ми бяха много по-високи и здрави и затова наблегнах на техниката и най-вече на скоростта.
– Чувстваше ли се уверен преди скоковете?
– За първи път от дълго време насам се чувствах уверен и стабилен, способен да покажа какво мога. Имаше малко нервност след като поведох, но изобщо не загубих вяра, че мога да стана шампион. Доволен съм от скоростта, която набрах при отскока, това ми позволи да направя доста добър метраж и в двата опита. Те на практика се оказаха и най-добрите ми скокове на универсиадата.
– Някои от най-добрите твои противници не участваха на този форум…
– Така е, но въпреки всичко тази титла значи много за мен. Доволен съм, че изпреварих представители на легендарни школи в ски скока, на държави, които в този спорт имат хиляди състезатели и десетки шанци – Полша, Русия, Япония, Словения…
– Каква бе причината за това твое отстъпление в последно време в стартовете за Световната купа?
– Причината за застоя ми през последната година бе повече психологическа. Много неща ми се струпаха на главата, включително и тази контузия в кръста, която все още не е отшумяла напълно. Надявам се сега, с тази титла, да си възвърна самочувствието, да бъда по-спокоен и уверен в себе си, за да покажа най-доброто занапред.
– Каква ти е програмата за следващите дни?
– С баща ми ще останем още един ден в Осърбле, след което заминаваме за Вилинген (Германия), където предстоят поредните стартове за Световната купа, единият от които е нощен. Дано да имам късмет и да постигна по-високи класирания.

Leave a Reply