Владимир Кабрански издаде дебютна стихосбирка – „И когато имаш…”

Това е заглавието на дебютната стихосбирка на Владимир Кабрански. Авторът, познат от други свои произведения, е включил в новата си книга общо 32 творби.
„Имах и имам респект към поезията. Вярвах и вярвам, че поезията не е само рима. Не е и рисунка с думи. Един истински стих е рисунка със сърцето”, звучат като изповед думите на Кабрански в своеобразното негово предисловие.
Христо Христов, който заедно със Зинаида Хаджимитова е убедил начеващия поет да издаде стихосбирката си, отбелязва в началото на книгата, че е трогнат „най-вече от поетичността, искреността, философията и лирическото умение на Владимир да изрази себе си, тоест лирическия си герой в своите стихове. И в другите му творби е претворена личността, душевността на автора, но в най-голяма и откровена, „разголваща” степен, той диша, споделя, мечтае, бленува, рисува с думи в своите стихове.”
Владимир Кабрански е роден през 1965 г. в Самоков. Завършил е Висшия химико-технологичен институт в София. Автор е на два сборника с разкази – „Страната на фантазиите” и „Разказани приказки и приказни разкази”, на два романа – „Кланица” /фантастика/ и „Старецът и песента” /на съвременна тема/, както и на книгата за деца „Ема и Жълтото коте”. Разказът на автора „Генезис” е сред наградените в националния конкурс „Изгревът на следващото – 2018” и е включен в алманах.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*