Владимир Милушев оглави Националния парк “Рила”

От началото на март Националният парк “Рила” има нов директор – Владимир Милушев. Той наследява на отговорната длъжност Красимир Андонов.
Както е известно, НП “Рила” е с 30-тодишна история и е най-големият национален парк в страната ни – обявен е през февруари 1992 г.
“Основната задача, върху която ще се съсредоточи екипът на дирекцията в следващите няколко месеца, е довършването на новия план за управление на защитената територия, който се бави вече повече от 5 години. А в дългосрочен план ще се работи за повишаване ефективността на работата в дирекцията с надграждане на съществуващите партньорства, повишаване на капацитета на служителите, подобряване на материалната база”, заяви новият ръководител при встъпването си в длъжност.
Владимир Милушев е роден през 1979 г. в Благоевград. Магистър е по „Стопанисване на горите“ от Лесотехническия университет в София. Има над 15-годишен опит в сферата на опазването на околната среда. Работил е в Природен парк “Витоша“ и като като експерт в парк “Рила“. Има опит и от дейността си в неправителствения природозащитен сектор в България и Европа. Бил е ръководител и координатор на проекти. Доста години е  планински водач. Известен е и като ултрамаратонец.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*