Влади Зографски прелетя 137 метра и влезе в топ 20 за Световната купа във Вилинген

Владимир Зографски завърши 16-и в днешния старт на голямата шанца във Вилинген, Германия, и така регистрира най-доброто си класиране през сезона.
Единственият българин в световния елит направи добро впечатление още с първия си опит на 145-метровата шанца, когато постигна 131.5 метра и се нареди на 24-о място. Впоследствие самоковецът подобри още повече представянето си и след страхотен скок от 137 метра напредна до 16-ото място в крайното класиране с общ сбор от 231.1 точки.
Това бе трето поредно попадане в зоната на точките за Влади Зографски, който преди това бе 25-и в Закопане и 22-и в Титизее-Нойщад.
Германецът Щефан Лайе зарадва местните привърженици с дебютната си победа в стартовете за Световната купа след два опити от 139.5 и 144.5 метра. Втори завърши норвежецът Мариус Линдвик, а призовата тройка допълни Камил Стох от Полша.
Австриецът Щефан Крафт продължава да бъде лидер в генералното класиране за Световната купа с актив от 1113 т., следван от германеца Карл Гайгер и поляка Давид Кубацки. Благодарение на добрите си изяви в днешния ден 26-годишният Зографски изскочи на 40-о място с 35 пункта.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*