Зимни спортове, Новини, Спорт

Влади Зографски прелетя 204 метра!

Владимир Зографски влезе в историята, като завърши на призовото 12-о място надпреварата в Оберсдорф. Зографски постигна национален рекорд от 204 метра още в пробните опити, а след това повтори постижението си и в първия скок, след който заемаше 9-а позиция.
Във втория си опит 19-годишният талант преодоля 200.5 метра и с общ сбор от 389.7 точки се нареди 12-и, като по този начин записа най-доброто представяне на български скачач в състезание по ски полети в историята.
С отличното си представяне на немска земя Влади се изкачи на 29-о място в генералното класиране за Световната купа с актив от 160 точки.
От повторенията на малкия екран стана ясен и още един интересен факт – Зографски се задържа във въздуха в продължение на 8 секунди, което означава, че е изминавал разстояние от около 25 метра в секунда.
Върха в Оберсдорф окупира представителят на домакините Рихард Фрайтаг. Втори се нареди Андреас Стиернен от Норвегия, а почетната стълбичка оформи лидерът в генералното класиране Грегор Шлиренцауер /Австрия/.
Именно Шлиренцауер е лидер в подреждането за Световната купа с 1320 точки. Негови подгласници са норвежците Андерс Бардал със 782 и Андерс Якобсен със 732 т.

Leave a Reply