Новини, Спорт

Влади Зографски с нова дисквалификация

Владимир Зографски

Тежки дни настъпиха за самоковското откритие в ски скока Владимир Зографски. Талантът за пореден път през сезона получи дисквалификация – този път на състезанието за Световната купа в Хараков, Чехия, и почти сигурно ще отнесе сериозна санкция от международната ски федерация. Причината за това е несъответствие между ските на младока и теглото му. Оказа се, че Влади е бил с… 1 см по-дълги ски.
Само преди две седмици от ФИС обявиха официално, че при още едно провинение Зографски ще бъде санкциониран сурово.
Очаква се в следващите дни ръководството на централата да се събере и да реши съдбата на българина. Шансът той да бъде помилван обаче не е никак голям. Максималното наказание, което Влади може да отнесе, е дисквалификация за две години.
Родната федерация моментално реагира и поиска всички протоколи от дисквалификацията на Владко в чешкия зимен център Харахов.
След получаването на официалната документация от БФСки ще се свържат отново с ръководството на направление „Ски скок” към Международната федерация по ски за изясняване на случая. Едва след това федерацията ни ще вземе решение за бъдещето на световния шампион за младежи.
Иначе Зографски направи страхотен скок от 133,0 м в квалификацията, където се нареди втори. В първия кръг на състезанието пък той събра 118,9 т, които щяха да му стигнат за класиране във втората фаза.

Leave a Reply