Влади Зографски с 16-о място за Континенталната купа в Закопане

Владимир Зографски участва в два старта за Континенталната купа по ски скок в рамките на един ден. Това стана на 14 март в полския зимен център Закопане, където сили премериха и голяма част от останалите топ състезатели. Всички те използваха надпреварата като начин да поддържат състезателната си форма с оглед на отменените кръгове за Световната купа в Норвегия.
27-годишният Зографски се представи на ниво и в двата старта в Закопане. Първо той стана 20-и с опити от 128.5 и 129 метра, а впоследствие се класира на 16-о място след скокове от 128.5 и 127.5 метра. Така и в двете прояви Влади завърши в първата третина на подреждането от участвалите общо 65 състезатели от 15 държави. Нещо повече – във втория старт, когато зае 16-ата позиция, самоковецът бе най-предно класирания състезател извън окупиралите топ 15 спортисти от Австрия, Словения, Полша и Норвегия.
Двукратен победител в Закопане стана австриецът Улрих Волгенант, а с два бронзови медала се окичи Цене Превц от Словения. Сребърните медали пък отидоха при още двама австрийци – Мануел Фетнер и Маркус Шифнер.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*