Влади Зографски ще представя България на зимната универсиада

Владимир Зографски е един от четиримата състезатели, които ще представят страната ни на зимната универсиада. Световният шампион за младежи от Отепее, Естония, през 2011 г., ще гони челно класиране в ски скока – на малка и голяма шанца, като се надява да има повече късмет, отколкото в стартовете от Световната купа. Там нашето момче само веднъж попадна в зоната на точките /сред първите 30/.
Останалите родни представители са Александра Жекова, Георги Нушев и Радослав Янков. Жекова, която зае 4-о място на олимпийските игри миналата година в Сочи, ще е част от бордъркроса, а колегите й Янков и Нушев ще се пуснат съответно в сноуборда и ските.
“България тръгва за зимната универсиада с отбор от потенциални медалисти. На практика това са елитните ни състезатели в белите спортове. Сведохме състава до минимум в синхрон с новата стратегия на Министерството на младежта и спорта. Наред с представянето на Световните игри, наш много важен приоритет е вътрешният календар, в който най-близката проява е националната зимна универсиада от 11 до 15 март в Боровец”, поясни доц. Златко Джуров, председател на Асоциацията за студентски спорт “Академик”.
Доц. Джуров допълни, че академичната младеж в страната трябва да има максимални възможности за спорт, състезания и физическа активност.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*