Зимни спортове, Новини, Спорт

Влади Зографски № 1 сред младите спортисти в страната

Владимир Зографски спечели първия в историята на родния спорт приз за най-добър млад спортист на България. Той се присъжда от сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg и Министерството на физическото възпитание и спорта.
18-годишният Зографски спечели допитването до спортните журналисти с общо 639 точки. Асът бе посочен на първо място в 53 от общо 71 анкетни карти и заслужено триумфира като победител.
Любопитно е, че Влади стана и първият носител на приза на Viasport.bg за № 1 на месеца, след като през януари 2011 г. спечели световната титла при юношите.
„Много благодаря на всички, които са гласували за мен. Надявам се да продължа да ви радвам с изявите си”, щастлив бе Зографски.
Втори в класацията се нареди състезателят по кану Боян Михайлов, който събра 388 т. Европейският шампион по тенис за юноши до 18 г. Димитър Кузманов оформи тройката с 266 т.
В топ 10 влязоха още: Ангел Караньотов /мотоциклетизъм/, Георги Цонов /лека атлетика/, Борислава Дамянова /джудо/самбо/, Стефани Стоева /бадминтон/, Иван Йорданов /спортна стрелба/, Георги Вангелов /борба/ и Павлин Иванов /баскетбол/.
Точки получиха общо 68 състезатели по 31 вида спорт.
Наградите на 10-те най-добри млади спортисти са осигурени от Министерството на физическото възпитание и спорта. Лично министър Свилен Нейков ще връчи приза на победителя.
Церемонията по награждаването ще се състои в Музея на спорта в края на март – след края на зимния сезон и завръщането на Влади Зографски в България.

Leave a Reply