Влади Зографски 12-и в крайното класиране на Гран при

Владимир Зографски

Владимир Зографски финишира на призовото 12-о място в крайното класиране на лятното Гран при.
Самоковският талант постигна 11-о място в последния кръг от състезанията на ФИС, провел се в немския ски център Клингентал. Така Влади получи нови 24 точки и с общ актив от 205 пункта се изкачи с едно място в крайното подреждане на надпреварата.
Ако не беше несправедливо дисквалифициран в предпоследния кръг в Австрия, Зографски щеше да вземе още точки, което можеше да го изстреля и в топ 10.
Ето какво каза талант № 1 на България в ски скока след последния летен турнир: „Беше доста тежко. Радвам се обаче, че всичко премина нормално. Сезонът бе доста успешен за мен, особено като се имат предвид последните стартове и неочакваните проблеми с екипировката. Да се надяваме, че зимният сезон ще ми донесе още по-голяма радост.”
След участието в Германия Владимир и неговият баща и треньор Емил се прибират в новия си дом в столицата на австрийската провинция Тирол – Инсбрук, където Българската федерация по ски отскоро е осигурила жилище за двамата.
„Вече постоянно ще живеем в Инсбрук. Всъщност в една къща на 3-4 км от града. Така ще се връщаме в България по-рядко, където на практика няма къде да тренираме. За съжаление единствената останала тренировъчна шанца – тази в родния ми град, също вече не съществува”, не скри съжалението си Влади.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*