Култура, Новини, Туризъм

Вл. Георгиев: На изложението в Берлин си сверихме часовниците

Кметът Владимир Георгиев:
На изложението в Берлин си сверихме часовниците

Както “Приятел” вече писа, кметът Владимир Георгиев и председателката на Съвета по туризъм в Самоков Светлана Атанасова присъстваха на туристическото изложение в Берлин, състояло се от 7 до 11 март. Впечатленията си от изложението г-н Георгиев сподели на 12 март пред представители на местни медии.
По традиция международното изложение в германската столица е най-голямото от този род в света. То е сериозен форум, на който, както поясни Георгиев, в повече от 20 палати са били представени много страни и всички региони на Германия.
Първите два дни на изложението са били определени само за хора от туристическия бранш и журналисти. Бизнесмени и експерти са обменили опит, дали са интервюта, сверили са, както се казва, часовниците си.
Следващите два дни са били определени за външни посетители. Силно впечатление на самоковския градоначалник е направила палатата на Турция с разнообразните си атракции. Всичко това говори за голямото внимание, което обръща югоизточната ни съседка на развитието на туризма.
Според запознати, както разказа Георгиев, щандът на България тази година е бил по-добър от други години. Представени са били различни региони на страната ни. Самоков се е представил не само с Боровец, а и с различните възможности за туризъм в района. Със свои рекламни материали са участвали хотелите “Самоков”, “Янакиев” и “Ледени ангели” от Боровец.
“Тези изложения са чудесна форма за популяризиране на страната ни и на отделните региони, включително на Самоков и района. В бъдеще трябва още по-мащабно да участваме, като представяме възможностите си за зимен и летен, за исторически и културен туризъм, различните спа центрове и разнообразните атракции, с които разполагаме. Необходимо е да развиваме и да показваме района ни като перспективна туристическа дестинация”, заключи кметът.

Leave a Reply